Ga terug
–+ servings
lauwwarme-spinaziesalde3
Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme spinaziesalade

Spinazie is zo'n groente die gekookt een totaal andere smaak heeft dan dat je het rauw serveert. Lust je het niet gekookt dan waarschijnlijk wel als het rauw verwerkt is. Probeer daarom eens deze lauwwarme spinaziesalade, je zult verrast zijn!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bijgerecht, champignons, fototutorial, recept, salade, spinazie
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g verse spinazie - kleine blaadjes of babyspinazie
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 3 eieren - hardgekookt
  • pittig vlees - bijv. parmaham
  • croutons

dressing

  • 5 tl olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl dijon mosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe het vlees erbij zodra de olie warm is geworden. Draai het vuur iets lager, het vlees hoeft niet te bakken maar alleen wat smaakvoller worden. Als je het vuur te lang te hoog laat staan krijg je krokant vlees. Ook erg lekker, maar dit moet je in het begin nog niet hebben.
  • Voeg zodra de geur van het vlees goed vrijkomt de in stukken gesneden champignons en de grof gesneden ui toe. Je kunt het vuur nu wel weer iets hoger draaien aangezien het vocht ui de champignons ervoor zorgt dat je vlees niet verbrand. Goed om blijven roeren maar op zijn tijd ook even laten rusten zodat de champignons en de ui kunnen slinken en kunnen aanbakken.
  • De mix is klaar als de champignons lichtbruin gekleurd zijn en geen vocht meer afstoten. Je kunt de mix net zo lang bakken als je wilt. Mocht je je vlees nou lekker knapperig willen hebben laat je het nog wat langer op het vuur staan.
  • Was ondertussen de spinazie en verdeel het over een mooie schaal.
  • Meng de olijfolie, mosterd, balsamico azijn en het peper en zout door elkaar totdat je iets krijgt zoals op bovenstaande foto. De mosterd zal niet helemaal oplossen, maar dat is juist lekker. De dressing lijkt in vergelijking met de spinazie erg weinig, maar zo voorkom je dat de spinazie gaat zwemmen in de dressing. En de dressing is overigens alleen maar bedoelt als smaakmaker. Verdeel de dressing over de spinazie en schep goed door.
  • Snijd de eieren in vier stukken en verdeel die leuk langs de rand van de schaal. Voeg de vleesmix toe in het midden van de schaal en strooi af met een beetje peper en zout. Als je er van houdt kun je de salade nog afstrooien met croutons.
  • Opdienen in een leuke schaal en bon appetit!