Ga terug
+ servings
Griekse fetaburgers met Tzatziki
Recept afdrukken
No ratings yet

Griekse fetaburger met tzatziki

Een fijne twist op een cheeseburger is deze Griekse fetaburger met tzatztiki. Smaakvol rundergehakt, feta en wat kruiden zorgen voor een overheerlijke burger. Bovenop een gegrild broodje met babyspinazie, tomaat, rode ui en natuurlijk homemade tzatziki van FAGE 0% Total Yoghurt, héérlijk.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: cheeseburger, fetaburger, grieks, griekse yoghurt, hamburger, huisgemaakte hamburger, tzatziki, yoghurtdipsaus
Porties: 4 burgers

Equipment

  • zeef
  • grillpan of elektrische grill

Ingrediënten

Tzatziki:

  • 1/4 komkommer - geraspt
  • 150 g FAGE Total 0% Yoghurt
  • 1 el verse dille - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1/2 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Burgers:

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 100 g feta - verkruimeld
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el paneermeel
  • zwarte peper

En verder:

  • 4 burgerbroodjes
  • 2 handen babyspinazie
  • 1 rode ui - in dunne ringen
  • 1 tomaat - in plakken

Instructies

  • Begin met het maken van de tzatziki. Doe hiervoor de geraspte komkommer in een zeef en druk met behulp van een vel keukenrol zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
  • Doe de FAGE Total 0% Yoghurt in een kom en voeg hier de komkommer, dille, knoflook, olijfolie en peper en zout aan toe. Roer goed door en ze de tzatziki even in de koelkast.
  • Doe voor de burgers alle ingrediënten in een kom en kneed het geheel goed door. Vorm vier burgers van de mix en bak deze in een beetje boter of olijfolie in 15 min rondom bruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de burgerbroodjes open en smeer de binnenkant in met een beetje olie. Leg de kapjes en kontjes met de binnenkant naar beneden in een grillpan en grill de broodjes licht krokant.
  • Verdeel de babyspinazie over de onderkant van de gegrilde burgerbroodjes en leg op ieder broodje een fetaburger.
  • Haal de tzatziki uit de koelkast en leg op iedere burger een flinke eetlepel tzatziki.
  • Verdeel de rode ui en tomaat over de tzatziki, dek af met de kapjes brood en serveer direct.