Ik begon met het maken van het deeg. Ik heb geen pizza steen, dat is (nog) niet nodig. Ik maak de pizza dus gewoon op een met bakpapier belegde bakplaat.
De bodem smeerde ik in met knoflookolie. Ik perste hiervoor 2 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak) in 4 eetlepels olijfolie. Hiermee besmeerde ik de bodem en vooral de randen goed.
Voor de basissaus mixte ik tomatenpuree (1 blikje) met 3 eetlepels kruidenroomkaas en een snuf oregano. Dit smeerde ik uit over de pizzabodem waar ik ruim 1 cm aan de randen vrij probeerde te houden.
Ik beleg de pizza onder andere met kip. Ik heb een kipfilet gaar gekookt in gekruid water, waardoor de kip een lekkere smaak heeft. De filet heb ik in stukjes getrokken (je kunt dit met een mes doen, maar met je handen kun je het zo in kleine stukjes verdelen) en deze verdeeld over de bodem.
Ook belegde ik de pizza met spinazie, deze heb ik ontdooid en goed uit laten lekken. Ik verdeel de spinazie over de pizza in kleine hoopjes.
Om het geheel af te maken leg ik hier en daar een stukje mozzarella neer, jum!
Als laatste nog een beetje zout en peper over het geheel en dan strooien met geraspte kaas.
In de oven (houd de tijd aan die het pak voor de bodem aangeeft, dan zit je vaak wel goed) en… Tadaa! Homemade pizza!