Ga terug
spareribsklein
Recept afdrukken
2.78 van 9 stemmen

Spareribs marineren en bereiden

Spareribs zelf marineren en bereiden hoeft niet moeilijk te zijn. Ik laat je zien hoe het makkelijk kan.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd1 uur 30 min
marineertijd1 d
Totale tijd1 d 1 uur 50 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: barbequesaus, bereiden, how-to, in de oven, marinade, rauw, rauwe spareribs, recept, spareribs

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

voor de marinade

  • 3 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el komijnpoeder of -zaad
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el oregano - gedroogd
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el grof zeezout

voor de barbecuesaus

  • 50 ml tomatenketchup
  • 50 ml Worcestershire saus
  • 5 el basterdsuiker
  • 2 el mosterd - geen grove
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • ½ tl tijm
  • 400 ml water

Instructies

  • Meng al de bovenstaande ingrediënten goed door elkaar, de marinade zal door de suiker een lekkere donkere kleur krijgen.
  • Ben je op zoek naar een pittige marinade dan kun je er nog een theelepel chilipoeder aan toevoegen. Wil je liever nog iets zoets dan kun je voor honing als toevoeging gaan. Echter maak ik er nog een zoete barbecuesaus bij, dus voor mij is het niet nodig.
  • Smeer de spareribs goed in met de marinade, doe dit aan beide kanten. Dek de ribbetjes af met aluminiumfolie en zet ze vervolgens 24 uur in de koelkast.
  • De volgende dag kun je het beste eerst beginnen met de spareribs. Wrijf ze nog een keer in met wat extra marinade en verdeel ze daarna over een met bakpapier beklede bakplaat (let erop dat je ze goed neer legt!).
  • Verhit de oven voor op 120°C en laat de spareribs in het midden van de oven een uur langzaam garen. Besprenkel de ribbetjes zo nu en dan met wat extra marinade.
  • Wanneer het uur voorbij is verhit je de oven op de grill stand op 180°C en vervolgens grill je de ribbetjes nog zo’n dertig minuten om een knapperig korstje te krijgen.

voor de barbecuesaus

  • Breng het water samen met alle ingrediënten aan de kook en laat de saus langzaam indikken. Wanneer je het idee hebt dat de saus dun blijft, kun je er wat maïzena of ander bindmiddel aan toevoegen.
  • Na anderhalf uur in de oven zijn de spareribs gaar en kun je ze serveren! Giet er wat van de eigengemaakte barbecuesaus overheen en klaar!