Spareribs zelf marineren en bereiden hoeft niet moeilijk te zijn. Ik laat je zien hoe het makkelijk kan.
Voorbereidingstijd20min
Bereidingstijd1uur30min
marineertijd1d
Totale tijd1d1uur50min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: barbequesaus, bereiden, how-to, in de oven, marinade, rauw, rauwe spareribs, recept, spareribs
Equipment
oven
bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
voor de marinade
3elolijfolie
1elpaprikapoeder
½elkomijnpoeder of -zaad
1elknoflookpoeder
1eloregano- gedroogd
1elbruine suiker
1elgrof zeezout
voor de barbecuesaus
50mltomatenketchup
50mlWorcestershire saus
5elbasterdsuiker
2elmosterd- geen grove
1tlknoflookpoeder
1tlkomijn
½tltijm
400mlwater
Instructies
Meng al de bovenstaande ingrediënten goed door elkaar, de marinade zal door de suiker een lekkere donkere kleur krijgen.
Ben je op zoek naar een pittige marinade dan kun je er nog een theelepel chilipoeder aan toevoegen. Wil je liever nog iets zoets dan kun je voor honing als toevoeging gaan. Echter maak ik er nog een zoete barbecuesaus bij, dus voor mij is het niet nodig.
Smeer de spareribs goed in met de marinade, doe dit aan beide kanten. Dek de ribbetjes af met aluminiumfolie en zet ze vervolgens 24 uur in de koelkast.
De volgende dag kun je het beste eerst beginnen met de spareribs. Wrijf ze nog een keer in met wat extra marinade en verdeel ze daarna over een met bakpapier beklede bakplaat (let erop dat je ze goed neer legt!).
Verhit de oven voor op 120°C en laat de spareribs in het midden van de oven een uur langzaam garen. Besprenkel de ribbetjes zo nu en dan met wat extra marinade.
Wanneer het uur voorbij is verhit je de oven op de grill stand op 180°C en vervolgens grill je de ribbetjes nog zo’n dertig minuten om een knapperig korstje te krijgen.
voor de barbecuesaus
Breng het water samen met alle ingrediënten aan de kook en laat de saus langzaam indikken. Wanneer je het idee hebt dat de saus dun blijft, kun je er wat maïzena of ander bindmiddel aan toevoegen.
Na anderhalf uur in de oven zijn de spareribs gaar en kun je ze serveren! Giet er wat van de eigengemaakte barbecuesaus overheen en klaar!