Ga terug
+ servings
light frambozen cheesecake
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Light Frambozen Cheesecake

Ook zo'n grote fan van cheesecake? Probeer dan eens deze lichtere variant, minder zwaar maar ook lekker hoor, Light Frambozen Cheesecake.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, frambozen, light, recepten, taart
Porties: 6 stukken

Equipment

  • oven
  • Taartvorm van 20cm

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg - ontdooid
  • 25 g frambozen - diepvries
  • 30 g roomkaas - light
  • 1 eidooier
  • 2 eiwitten
  • 30 g suiker
  • el bloem
  • 250 ml magere yoghurt
  • sap van een halve citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC en rol de plakjes bladerdeeg dun uit.
  • Vet de taartvorm in met wat olie en leg hier de bladerdeeg in. Maak een opstaande rand van zo’n twee à drie centimeter. Prik met behulp van een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg zodat de lucht kan ontsnappen. Bak de taartbodem vijf minuten in het midden van de oven.
  • Draai de oven terug naar 160ºC.
  • Meng de yoghurt, de roomkaas, eidooier, bloem en citroensap met een houten lepel goed door elkaar en klop met behulp van een elektrische mixer de eiwitten stijf. Voeg aan de eiwitten voorzichtig de suiker toe en klop nog zo’n minuut op hoge snelheid goed door.
  • Meng de geklopte eiwitten luchtig door het yoghurtmengsel. Doe dit niet met de mixer maar gewoon met een lepel. Het mengsel moet immers luchtig blijven.
  • Neem twee flinke scheppen (à 100ml in totaal) van het yoghurtmengsel en doe dit bij de wat ontdooide frambozen. Meng met een mixer totdat de frambozen zijn opgenomen in het yoghurtmengsel.
  • Stort het blanke yoghurtmengsel onderin de taartvorm en giet hierover heen de frambozenmix. Trek met behulp van een satéprikkertje een figuurtje in de taart en bak de taart zo’n 30 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de taart goed afkoelen (ook in de koelkast) voordat je de taartvorm verwijdert en de cheesecake serveert.
  • De cheesecake wordt natuurlijk extra leuk als je hem decoreert met wat verse frambozen.