Ga terug
chocolade-kokoscake
Recept afdrukken
3.34 van 9 stemmen

Chocolade Kokos Cake

Als je een liefhebber bent van de candybar Bounty dan zou je die toch het liefst overal bij eten? Dat heb ik gedaan, ik heb een cake gebakken die smaakt naar Bounty, de Chocolade Kokos Cake.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, bounty, cake, chocolade kokos cake, recept

Equipment

  • oven
  • cakevorm 25 cm

Ingrediënten

  • 50 g geraspte kokos - ligt bij de bakspullen in de supermarkt
  • 150 ml kokosmelk - bij de Aziatische producten (Conimex)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g cacaopoeder
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 2 eieren

Instructies

  • Voordat je begint met bakken is het belangrijk dat je de geraspte kokos weer zacht laat worden. Dit doe je door de kokos in een bakje te doen en hier de kokosmelk overheen te schenken. Roer het even door zodat je zeker weet dat alle stukjes kokos onder de melk liggen en laat de kokos dan minimaal twee uur staan. De stukjes kokos nemen de melk op waardoor je straks een romig ‘papje’ krijgt. Sla deze stap niet over!
  • Verwarm de oven vast voor op 180°C en vet een cakeblik van ongeveer 25 cm in met wat zonnebloemolie. Tipje: leg er ook nog een stukje bakpapier in zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt tillen.
  • Roer de bakmeel, cacaopoeder en poedersuiker met een houten lepel door elkaar zodat de drie ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Voeg de eieren, boter en kokosmengsel aan de droge ingrediënten toe en meng dit met een lepel of met de elektrische handmixer door elkaar. Het zal een vrij chunky beslag worden, maar dit geeft niets. De cake hoeft niet zo glad te zijn.
  • Stort het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven zo’n 45 minuten. Hou het wel in de gaten, het is lekker als de cake van binnen nog zacht is terwijl de bovenkant wel wat krokant is. Denk aan de structuur van brownies maar dan iets minder nat.