Ga terug
+ servings
gevulde-eieren
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde eieren

Een gevuld eitje hoe lekker is dat. Of het nu voor een feestje is of als extra bij een etentje of de borrel, het gaat er altijd wel in.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: bijgerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: gevulde eieren, hapjes
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 6 eieren - middelgroot
  • 1 tl honingmosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Instructies

  • Kook de eieren in ongeveer tien minuten hard. Zes eieren zijn genoeg voor vier personen, zeker wanneer je meerdere hapjes serveert. Mocht je meer willen kun je altijd meer eieren koken natuurlijk.
  • Laat de eieren schrikken met koud water en laat ze daarna volledig afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden zodat je de dooier doormidden hebt.
  • Als de eieren goed hard zijn kun je met de punt van een mes de dooier er zo uit wippen. Doe dit voor elk ei en vang de dooiers op in een schaaltje. De dooiers prak je fijn met een vork.
  • Meng 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels mayonaise met de eidooiers en meng het goed door elkaar met een lepel. Voeg eventueel peper en zout toe voor de smaak.
  • ls je de eieren mooi wilt opmaken gebruik je nu een spuitzak om het eimengsel weer op de eieren te spuiten. Mocht je dit niet hebben werkt het ook prima met een theelepel. Maak dus mooie ‘hoopjes’ van het eimengsel op de plek waar de oorspronkelijke dooier zat. Strooi de eieren af met een beetje paprikapoeder et voilá!

Notities

Lekker voor de variatie:
– als je van een beetje pittig houdt kun je de paprikapoeder vervangen door chilipoeder
– snijd een uitje heel fijn en meng deze door het dooiermengsel
– voor wat extra kleur kun je nog wat snippertjes bieslook over de eieren heen strooien
– voor een sterkere smaak gebruik je één eetlepel aioli en één eetlepel mayonaise