Ga terug
chocomarsrotsjes4
Recept afdrukken
4.41 van 5 stemmen

Choco Marshmallow Rotsjes

Geen oven? geen nood, voor deze Choco Marhmallow Rotsjes heb je helemaal geen oven nodig!
Voorbereidingstijd10 minuten
afkoelen2 uur
Totale tijd2 uur 10 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, hapjes, marshmallow, recepten, rotsjes

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 100 g mini marshmallows - alléén grote? knip ze dan in stukjes
  • 75 g witte chocolade - in stukjes gehakt
  • 225 g pure chocolade - minstens 70% cacao
  • 225 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 250 g biscuitjes
  • 25 g kristalsuiker
  • 2 el cacaopoeder

Instructies

  • Smelt de pure chocolade samen met de suiker en de cacaopoeder au au bain-marie, totdat alles goed gemengd is. Je kunt deze ingrediënten ook samen in een pannetje smelten, maar let er dan wel op dat je het pannetje op een klein gaspit zet op laag vuur. Doe je dit niet dan heb je dikke kans dat de chocolade aanbrandt en dan kun je het hele mengsel net zo goed weggooien.
  • Breek ondertussen de biscuitjes in stukjes en doe deze in een grote beslagkom.
  • Wanneer de chocolade goed vermengd is met de suiker en de boter, giet je het chocolademengsel bij de biscuitkruimels en roer je het geheel goed door.
  • Voeg hierna de marshmallows en de witte chocolade toe en roer het geheel nogmaals door met een houten lepel, totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn en allemaal zijn voorzien van een laagje chocolade.
  • Bekleed een bakvorm (de grootte is afhankelijk van hoe dik je de rotsjes wilt hebben. Ik heb hier gekozen voor ongeveer 20x20cm) met bakpapier en stort het mengsel erin. Strijk glad met een pannenlikker en zet de bakvorm minimaal twee uur in de koelkast, zodat de chocolade weer kan stollen.
  • Nadat de koek is afgekoeld snijd je hem in blokjes. Niet te groot, deze koek is ontzettend machtig dus aan één (oké, twee is ook goed) stukjes heb je meer dan genoeg.

Notities

Tips
Aan deze koeken kun je natuurlijk ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt, maar een leuke variatie is om de helft van de marshmallows te vervangen door pecannoten. Ook kun je voor een frissere bite kiezen voor een beetje kokos, maar stiekem zijn de rotsjes volgens bovenstaand recept ook al erg lekker.