Ga terug
+ servings
eggs-in-a-basket
Recept afdrukken
No ratings yet

Eggs in a basket

Wil je wat anders dan een gebakken ei op brood, probeer dan eens deze Eggs in a basket. Je maakt het af met een lekkere plak kaas on top.
Voorbereidingstijd2 min
Bereidingstijd3 min
Totale tijd5 min
Gang: ontbijt
Keuken: Engels
Trefwoord: eggs in a basket, how-to, ontbijt
Porties: 1 persoon

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • 2 eieren
  • 2 plakken kaas
  • boter
  • peper en zout

Instructies

  • Met behulp van een koekjes uitsteker haal je rondjes uit je boterham.
  • Als je écht eggs in a basket wil maken dan leg je de overige schijfjes na het bakken weer op het ei, maar ik heb ze zelf gewoon even in de koekenpan geroosterd en besmeert met Slankie.
  • Smelt wat boter in de koekenpan en leg hierin de sneetjes brood waar je dus een rondje uit hebt gehaald.
  • Breek één ei per boterham en doe deze in het midden van het brood in de koekenpan.
  • Leg de plakken kaas bovenop het brood en eieren en bak de boterhammen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je brood zo te laten of tijdens het bakken te beleggen met allerlei lekkers.
  • Zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog hebt staan. Je brood wordt dan al gauw te donker, terwijl je ei nog niet gestold is. Zelf hou ik ervan om de eidooier te breken en hem zo te bakken dat ie een beetje uitloopt wanneer je het brood aansnijdt. Uiteraard is dit natuurlijk geheel persoonlijk en kun je je eitje en brood zo bakken zoals jij het lekker vindt.