Ga terug
+ servings
gehaktpizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktpizza

Omdat gezond eten ook héél lekker kan zijn laat ik je zien met deze Gehaktpizza. Simpel te maken met een heertlijke topping van verse groenten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehaktpizza, gezond, recept
Porties: 2 personen

Equipment

  • oven
  • bakplaat met zilverfolie en bakpapier

Ingrediënten

Bodem

  • 350 g mager rundergehakt
  • gekruid paneermeel
  • gehaktkruiden
  • peper en zout
  • 1 ei
  • ½ ui - gesnipperd
  • 2 tl honingmosterd

Topping

  • ketchup of tomatenpuree
  • 4 grote champignons
  • 1 bosui
  • 1 groene paprika
  • ½ ui - gesnipperd
  • gedroogde basilicum
  • 1 tomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar.
  • Zorg ervoor dat het gehakt niet te klef is. Mocht dit zo zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  • Neem een bakplaat en bekleed deze met zilverfolie en vervolgens met bakpapier.
  • Gebruik een lepel om het gehakt evenredig te verdelen over de plaat. Je kunt er zelf voor kiezen in welke vorm je dit doet en of je de pizza groot maakt of het liever in kleine stukken verdeeld. Tijdens het bakken verliest het gehakt veel vocht, dus zorg ervoor dat je de zilverfolie wel gebruikt, je wilt namelijk geen bakpapier aan je bodem hebben kleven…
  • Smeer de bodem in met een eetlepel ketchup of een eetlepel tomatenpuree. Ketchup zorgt voor een wat zoetere smaak, wat naar mijn idee beter gepaard gaat met de pittigheid van het gehakt. Overigens komt de mosterd die je hebt toegevoegd aan de bodem ook goed naar voren na het bakproces. Erg lekker!
  • Vervolgens kun je de pizza bekleden met toppings die jij lekker vindt. Omdat ik hier voor een healthy variant heb gekozen gebruik ik geen kaas en heb ik gekozen voor gezonde toppings. De tomaat is een echte toevoeging op deze pizza, evenals de champignons. Mocht je toch kaas willen gebruiken bij deze pizza, leg deze dan voordat je de pizza in de oven doet over de andere ingrediënten. Doe je dit niet, trekt het vocht van de kaas in de toch al vrij vochtige bodem en dan krijg je een sompige massa. Niet lekker.
  • Strooi tot slot nog wat lekkere kruiden over de pizza. Omdat er veel smaken bijeen komen in de oven, is het niet erg als je iets uitschiet met de kruiden!
  • Bak de pizza vervolgens gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Ik hou er van als het randje van het gehakt lekker donker en knapperig is. Mocht je nou liever een beetje rauwigheid in het midden van de pizza willen houden, bak hem dan een half uur in de oven. Houd er rekening mee dat de pizza dan wel makkelijker uit elkaar valt!