Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Las Vegas Appeltaart

Als je een fan bent van gezonde appels maar ook van lekkere chocoladesnacks, wat kies je dan? Nou dan combineer je deze en maak je gewoon de Las Vegas Appeltaart! Apart maar lekkerrrrrrr!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur
Rusttijd15 minuten
Totale tijd1 uur 35 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: appeltaart, Bakken, Las Vegas
Porties: 8 personen

Equipment

  • oven met bakplaat
  • springvorm, 24 cm doorsnede

Ingrediënten

Deeg

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 80 g kristalsuiker
  • 175 g ongezouten roomboter
  • 1 ei

Vulling

  • 8 middelgrote appels
  • 2 Mars repen
  • 4 Twix repen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

Deeg

  • Het enige wat gedaan moet worden is alle ingrediënten voor het deeg met elkaar mengen en dit goed kneden totdat het een mooie, egale bol wordt. Wanneer je merkt dat het deeg te vochtig is kun je een klein beetje bloem toevoegen, maar niet teveel.
  • Vouw het deeg in plastic folie en laat het een kwartier rusten in de koelkast.

Vulling

  • Schil voor de vulling de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe ze in een grote kom en meng ze met de kaneel en de basterdsuiker. Je kunt eventueel nog rozijnen of noten toevoegen op dit moment, als je daar fan van bent.
  • Snijd vervolgens ook de candy bars in kleine stukjes en voeg ze aan de appels toe. Goed doormengen zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en haal het deeg uit de koelkast.
  • Rol het met behulp van een deegroller uit (gebruik bloem om het niet te laten plakken!) en snijd stukken uit het deeg die groot genoeg zijn om de bodem en de zijkanten van de taartvorm te bedekken. Vet de springvorm wel eerst even in met wat olie of boter, zodat de taart straks niet blijft plakken.
  • Omdat de appels het deeg heel vochtig gaan maken strooien we wat paneermeel over de bodem en de zijkanten. Dit ga je niet proeven straks, maar zorgt wel voor een lekkere knapperige korst. Bovendien zorgt het er ook voor dat de taart straks netjes aan te snijden is en niet in elkaar stort!
  • Vul de springvorm met de vulling en snijd strookjes van het deeg dat je nog overhebt. Leg dit netjes over de vulling heen en smeer het in met een losgeklopt ei. Als je nog veel deeg over hebt kun je ook de hele taart afdekken. Dit ziet er misschien wat netter uit. Zorg er wel voor dat je dan in het midden van de taart een rondje uit het deeg haalt, zodat het vocht uit de appels kan ontsnappen.
  • Zet de taart 60 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken zo’n 30 minuten afkoelen voordat je het eet. Dit zorgt ervoor dat de gesmolten chocolade en caramel weer op gaan stijven.
  • Eet het met wat vers geklopte slagroom, maar probeer er vooral niet teveel van te eten ;-)