Ga terug
+ servings
huisgemaakte-hamburger
Recept afdrukken
No ratings yet

Huisgemaakte Hamburger

Een Huisgemaakte Hamburger, is een gezondere versie dan die van een Fastfood keten maar zeker net zo lekker.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: huisgemaakte hamburger, recept
Porties: 2 burgers

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Hamburgers

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl honingmosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl basilicum
  • 2 plakken kaas
  • snufje peper en zout

Hamburgersaus

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl honingmosterd
  • 1 tl curry

Instructies

  • Hamburgers maken is zo’n beetje het makkelijkste wat er is qua uitvoering. Wanneer je alle benodigde spullen in huis hebt hoef je alleen alle ingrediënten met elkaar te mengen en hier burgers van te maken. Zorg ervoor dat je de burgers wat groter maakt dan het broodje. Door het bakken verliest het gehakt heel veel van zijn vocht en hierdoor krimpen de burgers.
  • Het aparte aan deze hamburgers is dat we ze in de oven doen. Hierdoor verliezen ze een hoop vocht, maar blijven ze wel sappig maar totaal niet vet. Daarnaast zijn ze door ze in de oven te bakken ook veel steviger dan wanneer je ze in de pan doet.
  • Leg de twee hamburgers die je zojuist hebt gemaakt op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bekleed ze met de plakjes kaas. Stop ze zo’n 25 minuten in een voorverwarmde oven op 230ºC. Wanneer je geen bakplaat maar alleen een rooster hebt, zorg er dan voor dat je even wat aluminiumfolie onder het bakpapier legt, anders lekt het vocht door het rooster heen.
  • Wanneer de hamburgers in de oven zitten meng je de ingrediënten voor de hamburgersaus. Uiteraard kun je hiervoor sauzen gebruiken die je zelf lekker vindt, maar de combinatie van mayonaise, mosterd en curry is onwijs lekker en past uitstekend bij de hamburgers.
  • Eet de hamburgers op een wit bolletje met gebakken uitjes, augurk en een tomaat. Een blaadje sla voegt voor het gezicht leuk wat kleur toe, maar ik vind dat nooit zo belangrijk. Erg lekker om te eten met zelfgemaakte patat, maar hou er rekening mee dat je van één zo’n burger behoorlijk vol zit!