Ga terug
+ servings
healthy-pasta
Recept afdrukken
No ratings yet

Healthy pasta

Fan van een volle rijke pasta? maar wil je toch wat gezonder gaan eten, dan is deze Healthy pasta een goed alternatief.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gezond, healthy pasta, recept
Porties: 4 personen

Equipment

  • Wokpan

Ingrediënten

  • 350 g pasta - naar keuze (bv penne)
  • 250 g champignons
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 400 g kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 120 ml kippenbouillon
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 zakje geraspte kaas

Instructies

  • Kook de pasta gaar in ruim voldoende zout(!) water en maak alvast de kippenbouillon. Dit laatste hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. 500 ml water en een bouillonblokje met kipsmaak is al meer dan voldoende.
  • Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes, deel de cherrytomaatjes in vieren en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit ongeveer een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de kipfilet goudbruin. Breng het op smaak met wat peper en zout. Wanneer het gaar is leg je kip apart, maar zorg er voor dat het wel warm blijft.
  • Vervolgens verhit je in diezelfde wok weer een eetlepel olie en hieraan voeg je de champignons, ui en knoflook toe. Bak het champignonmengsel totdat de ui glazig is en de champignons geslonken en bruin zijn.
  • Voeg de kippenbouillon en de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Kook het ongeveer vijf minuten door totdat het meeste vocht verdampt is. Giet ondertussen de pasta af, maar hou het warm door de deksel op de pan te laten.
  • Haal de wok van het vuur en voeg aan het champignonmengsel de recht van de ingrediënten toe. Dit zijn dus de kip, de pasta, de tomaatjes en de basilicum en oregano. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens een handje geraspte kaas toe. Meng het door totdat de pasta een klein beetje aan elkaar blijft plakken.

Notities

Tips:
  • Met nog wat extra kaas er bovenop wordt de pasta wat kaziger, maar ook natuurlijk iets ongezonder. ‘t Is maar net waar je trek in hebt!
  • Als je wat extra groen wil toevoegen en een extra bite, dan kun je er op het laatst nog een handje rucola doorheen mengen.
  • Als je liever geen witte wijn wil gebruiken bij het maken van dit gerecht, kun je dit ook vervangen door wat extra kippenbouillon.
  • Verse basilicum geeft net wat meer kleur en smaak aan de pasta.