Ga terug
+ servings
caprese-salade
Recept afdrukken
No ratings yet

caprese salade

Als bijgerecht is deze caprese salade heerlijk bij een pastagerecht. Liever een lichte maaltijd? Het past ook bijzonder goed bij een lekker visje.
Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Bakken, caprese, recepten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • rijpe tomaten - op kamertemperatuur
  • kwalitatief goede mozzarella - geen light
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • peper
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Snijd de tomaten en mozzarella in mooie plakjes en leg ze om en om gedrapeerd op een bord. Een halve mozzarella en één tomaat zijn voldoende voor een 1-persoons portie.
  • Besprenkel de tomaat en mozzarella voorzichtig met wat olijfolie. Extra vergine zorgt hier voor een wat intensere smaak, maar is gelijk ook iets duurder in de aankoop.
  • Strooi wat verse peper over de salade en leg de gewenste hoeveelheid pesto op de mozzarella.
  • Garneer met twee blaadjes verse basilicum.

Notities

Tip: maak deze salade niet te ver van te voren in verband met ongekoelde en gekoelde producten (tomaten bewaar je nooit in de koelkast!). Mocht het echt niet anders kunnen, garneer de salade dan pas met de pesto vlak voordat je de salade opdient, anders trekt de pesto in de tomaat en mozzarella. Deze salade is ook erg lekker met wat geroosterde pijnboompitjes.
Allergie tip: de pesto is ook te vervangen door wat tomatentapenade.