Ga terug
+ servings
capresevariaties
Recept afdrukken
No ratings yet

3 Caprese variaties

Er zijn duizenden gerechten te verzinnen met Caprese, ik laat je er drie zien.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: bijgerecht, tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Bakken, caprese, recepten
Porties: 1 persoon

Equipment

  • oven
  • rooster met bakpapier

Ingrediënten

Bruschetta's

  • rijpe tomaten - op kamertemperatuur
  • kwalitatief goede mozzarella - geen light
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • oregano - gedroogd
  • stokbrood

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230°C en bekleed een rooster met wat bakpapier.
  • Snijd het stokbrood (of de pistolets als je voor snacks gaat) schuin door midden zodat je mooie, langwerpige sneetjes krijgt. Smeer deze sneetjes in met een laagje pesto.
  • Snijd de tomaat en mozzarella in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood. Strooi af met wat gedroogde oregano.
  • Rooster de bruschetta’s tien minuten in de voorverwarmde oven.
  • Gebruik een klein blaadje verse basilicum voor garnering.

Notities

Tips: wanneer je blokjes salami en ui aan deze bruschetta's toevoegt voordat ze in de oven gaan, smaken ze precies als pizzabroodjes. Daar heb je nog niet eens tomatensaus voor nodig.
Allergie tip: mocht je allergisch zijn voor noten en de pesto dus niet kunnen gebruiken kun je de broodjes ook insmeren met een teentje knoflook.