Ga terug
+ servings
zuivelsoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Zuivelsoep

Zodra het weer een beetje kouder wordt is het echt tijd voor een echte maaltijdsoep. Probeer dan eens deze heerlijke zuivelsoep.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: koken, rookworst, soep, warm, winter, zuivelsoep
Porties: 4 personen

Equipment

  • grote pan

Ingrediënten

  • 1 ltr melk
  • 2 bouillonblokjes - ik gebruikte de kuipjes van Maggi
  • ½ ltr water
  • 1 rookworst
  • 200 g soepgroenten
  • 2 uien - gesnipperd
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat

Instructies

  • Fruit de gesnipperde ui en de soepgroenten in 1 eetlepel boter.
  • Smelt de rest van de boter erbij en voeg de bloem toe. Roer dit goed door.
  • Roer nu beetje bij beetje de halve liter water door het groentenmengsel. Voeg daarna ook de melk toe.
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep nu ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met een beetje paprikapoeder en nootmuskaat, eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Serveer met een lekker stokbroodje. Eventueel kun je ook nog een beetje geraspte kaas over de soep strooien.Eet smakelijk!