Ga terug
+ servings
zelf-patat-maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Zelf patat maken

Wat is er leuker en lekkerder dat zelf patat maken? Dat bedoel ik dus, aan de slag!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: how-to, patat, zelf maken
Porties: 2 personen

Equipment

  • frituurpan

Ingrediënten

  • 4-5 grote langwerpige aardappelen - vastkokend
  • zout en patatkruiden

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze één meer in de lengte doormidden.
  • Kook de aardappelen met een snufje zout in het water totdat ze bijna gaar zijn. Een beetje hard mag best.
  • Laat de aardappels een beetje afkoelen en snijd ze daarna in lange repen of in welke vorm je de patatjes ook wilt hebben. Naar wens kun je de patat nu al kruiden, dit kun je ook pas na het frituren doen.
  • Verwarm de frituurpan op 160 graden. Leg de patat voorzichtig in het maandje en frituur de patat ongeveer 2 à 3 minuten. Laat de patat vervolgens uitlekken op een stukje keukenrol.
  • Verhit de frituur tot 180 graden en frituur de patat nogmaals tot ze bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 7 minuten.
  • Schud de patat goed uit om een teveel aan vet te verwijderen en bestrooi ze met zout of patatkruiden.