Duimkoekjes
Duimkoekjes zijn koekjes die ontzettend lekker zijn bij bv warme chocolademelk, bovendien zijn ze heel makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, chocolade, duimkoekjes, koekjes, minikoekjes, thumbprints
oven
bakplaat met bakpapier
elektrische (hand)mixer
- 110 g roomboter - zacht
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 el melk - halfvol of vol
- 160 g bloem - gezeefd
- 125 g melkchocolade
Verwarm de oven voor op 180 °C
Meng de basterdsuiker en de roomboter goed door elkaar.
Voeg de melk toe aan het suikermengsel en meng het totdat er een glad mengsel ontstaat.
Voeg vervolgens de gezeefde bloem toe en kneed dit met de handen tot een stevige bal.
Verdeel deze bal in kleinere balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnee. Druk de balletjes voorzichtig wat platter met je vingers en duw tenslotte met je duim een kuiltje in het midden.
Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
Vulling
Wat je moet doen is de boter die je nog over hebt (60 g) samen met de chocolade smelten
Vul met behulp van een theelepel de kuiltjes in de koekjes met de chocolade totdat er een toefje ontstaat.
Laat de koekjes goed afkoelen tot de chocolade gestold is.