Ga terug
+ servings
Pulled pork tartelettes met cranberrysaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Pulled Pork Tartelettes met Cranberrysaus

Voor een extra feestelijk tintje op de feestdish, maak je deze Pulled Pork Tartelettes met Cranberrysaus.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd6 uur
Totale tijd6 uur 30 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: hartige taart, kerst, kerstdiner, kerstmenu, mini taartjes, pulled pork, tartelettes, vlees
Porties: 6 tartelettes

Equipment

  • slowcooker
  • tartelette vormpjes met losse bodem
  • steunvulling of rijst

Ingrediënten

Pulled Pork

  • 800 g schouderkarbonade
  • 2 grote rode uien - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijngehakt
  • 2,5 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2,5 tl paprikapoeder - smoke
  • 0,5 el tabasco - meer naar smaak
  • 75 ml appelcider azijn
  • 100 ml water
  • 1,5 tl grof zeezout
  • 2 tl tijm - gedroogd
  • peper

Overig

  • 8 vellen hartige taartdeeg
  • pot cranberrysaus 250 g
  • 2 flinke el smokey barbecuesaus
  • verse cranberry's - voor garnering
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

Pulled Pork

  • Snijd het bot van de schouderkarbonades af en stop ze in de slowcooker.
  • Meng alle overige ingrediënten voor de pulled pork met elkaar tot een marinade. Giet het in de slowcooker over het vlees en draai de lappen vlees nog even om zodat de marinade goed verdeeld is.
  • Zet de slowcooker op stand 'high' en laat het vlees 6 uur garen. Na een uur of 4 kun je het vlees eventueel al een keer uit elkaar trekken.

Overig

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de vormpjes in met een beetje olijfolie. Laat ondertussen 6 vellen deeg ontdooien en druk ze vervolgens in de vormpjes. 1 vel hartige taartdeeg per vormpje is genoeg. De resterende stukjes die over de rand heen komen druk je er met je hand af, en daarmee vul je de open stukken aan de zijkant op.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met wat steunvulling.
  • Bak de tartelettes blind voor. Zet ze voor 15 minuten in de oven, haal vervolgens de vulling eruit en bak ze in 5-10 minuten een klein beetje knapperig.
  • Haal nu de overige twee vellen hartige taartdeeg uit de vriezer en steek er met het vormpje de sterren uit. Dit gaat beter met een bevroren vel, dan een vel wat al ontdooid is. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor 15-20 minuten. Gaar wanneer ze lichtjes goudbruin zijn.
  • Vervolgens maak je de saus. Verwarm hiervoor de cranberrysaus op laag vuur in een steelpan. Wanneer deze vloeibaarder is geworden voeg je de smokey barbecuesaus toe. Roer dit er goed doorheen en proef even of je de smaak lekker vindt zo. Anders voeg je meer barbecuesaus toe.
  • Smeer op de bodem van de tartelettes een beetje saus, en vul het vormpje daarna met pulled pork. Maak af met de sterren en verse cranberry's.