Ga terug
+ servings
Bounty Tiramisu
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bounty Tiramisu

Met Tiramisu kun je alle kanten op maar deze Bounty Tiramisu met chocolade en kokos moet je écht eens gemaakt hebben. Top hem af met kokoshagel en je het het beste zomertoetje ooit op tafel staan.
Voorbereidingstijd20 minuten
Wachttijd3 uur
Totale tijd3 uur 20 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: bounty, bounty tiramisu, chocolade, dessert, kokos, tiramisu, toetje
Porties: 1 schaal (8-16 stuks)

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 100 g kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 50 g geraspte kokos + extra
  • 300 g kokosbiscuitjes
  • 250 ml chocolademelk

Topping

  • 150 ml slagroom
  • 225 g melkchocolade
  • geraspte kokos

Instructies

  • Doe de slagroom in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop de slagroom met de suiker op.
  • Spatel vervolgens de opgeklopte slagroom door de mascarpone en voeg daar als laatste de kokos aan toe.
  • Drenk de kokosbiscuitjes in de chocolademelk en vorm hiermee een even laag op de bodem van de bakvorm.
  • Smeer een derde van de mascarponeroom over de biscuitjes. Strooi hier desgewenst nog wat extra kokos overheen en leg hier weer een laagje biscuitjes overheen. Herhaal dit tot de biscuitjes en de mascarponeroom op zijn. Zorg dat je eindigt met een laag mascarponeroom.
  • Zet de Bounty Tiramisu een uurtje in de koelkast zodat 'ie vast wat steviger kan worden.
  • Verwarm na een uur de slagroom voor de topping in een steelpannetje. De slagroom hoeft niet te koken maar je wil wel dat er damp vanaf komt.
  • Haal zodra de slagroom warm is het pannetje van het vuur en doe de chocolade bij de slagroom. Roer door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Schenk de chocoladeganache over de tiramisu in de bakvorm en strooi hier weer geraspte kokos overheen.
  • Zet de schaal minimaal 2 uur terug in de koelkast tot de tiramisu stevig is geworden.