Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mexicaanse Gehaktschotel

Mocht je op zoek zijn naar ultiem comfortfood voor een druilerige dag, dan zit je met deze Mexicaanse gehaktschotel helemaal goed. Gekruid gehakt, véél kaas... meer heb je niet nodig.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: comfort food, gehaktschotel, gekruid gehakt, kaas, mexicaans, ovengerecht, ovenschotel, zoete aardappel
Porties: 3 personen

Equipment

  • Ovenschaal van 28x15cm

Ingrediënten

Gehaktschotel

  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zoete puntpaprika in stukken
  • 2 tl paprikakruiden
  • 1 tl scherpe paprikakruiden
  • 1 tl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 tl tabasco
  • 1-2 zoete aardappel in plakjes van 0,5cm
  • oude kaas geraspt

On the side

  • 1 avocado
  • 1 tl citroensap
  • komijn
  • zure room
  • nacho's

Instructies

Gehaktschotel

  • Warm de oven voor op 200 graden, en breng een pan met water aan de kook.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui met de knoflook en rode peper, en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en laat het garen. Voeg niet veel later de paprika toe en bak deze mee.
  • Wanneer het gehakt gaar is voeg je de kruiden en de tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat het geheel pruttelen op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de schijfjes zoete aardappel bijna gaar in de pan met kokend water.
  • Voeg op het laatst de kidneybonen en tabasco toe aan de gehaktsaus, roer nogmaals goed door en laat nog even doorpruttelen.
  • Voeg nu alles samen; doe de gehakt/bonensaus in de ovenschaal, strooi er een flinke laag kaas overheen en verdeel dan de aardappelschijfjes erover. Verdeel dan nog een keer een flinke laag kaas over de schaal en schuif in de oven voor 15 minuten. Klaar wanneer de kaas mooi goudbruin is.
  • Terwijl de ovenschaal in de oven staat, maak je de guacamole door de avocado te prakken en te mengen met het citroensap en de komijn.
  • Serveer de gehaktschotel met de guacamole, zure room en nacho's.