Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Citroen boterkoek met witte chocolade en rood fruit

We variëren op OMF heel graag met boterkoekrecepten zoals je hebt kunnen merken. Deze citroen boterkoek met witte chocolade en rood fruit is een ultiem zomerse variant als je het ons vraagt. Een feestje op je bord en in je mond.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd40 min
Gang: koek
Keuken: Hollands
Trefwoord: boterkoek, citroen, koekrepen, rood fruit
Porties: 16 repen

Equipment

  • Bakvorm van 28x18cm (kocht ik bij de Albert Hijn)

Ingrediënten

Boterkoek

  • 350 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 275 gram suiker
  • 12 gram vanillesuiker
  • 375 gram bloem
  • rasp van 2 citroenen
  • een snuf zout
  • 1/2 ei losgeklopt

Topping

  • 400 gram witte chocolade
  • 25 gram gevriesdroogd rood fruit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix de roomboter met de suikers tot een romige massa. Dit gaat het makkelijkst als je hiervoor een mixer gebruikt.
  • Voeg dan in etappes de bloem, het citroenrasp en het zout toe en mix mee. Wanneer je een mooi egaal deeg hebt verdeel je het in de met bakpapier beklede bakvorm. Giet het losgeklopte ei erover en verdeel dit met de bolle kant van een lepel. Schuif in de oven voor 35-40 minuten.
  • Smelt wanneer de boterkoek klaar is, de witte chocolade au bain marie.
  • Wanneer de boterkoek afgekoeld is giet je de witte chocolade erover. Breek het gevriesdroogde fruit in stukken en verdeel het over de witte chocolade. Druk het er met je handen een beetje in en laat opstijven in de koelkast.
  • Wanneer de chocolade hard is snijd je de boterkoek in repen.