Ga terug
+ servings
Knoedels met spek
Recept afdrukken
No ratings yet

Knoedels met spek

Ultiem comfortfood als voorgerecht voor een Zuid-Tirools driegangen-diner. Deze knoedels worden gemaakt met witbrood en Speck Alto Adige PGI, een streekproduct uit Zuid-Tirol. Gerserveerd in heldere kippenbouillon en afgemaakt met verse bieslook is dit een perfecte starter voor ons diner.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Wachttijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: voorgerecht
Keuken: Zuid-Tirol
Trefwoord: champignons, comfort food, dumplings, knoedels, speck, starter, voorgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 g Speck Alto Adige PGI - in kleine blokjes
  • 4 sneetjes Casino wit (zonder korst) - in blokjes
  • 20 g bloem
  • 1 el bieslook - fijngehakt
  • snuf zwarte peper
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon

Instructies

  • Doe de spekblokjes, het brood, de bloem, bieslook, ei en peper in een kom.
  • Fruit de ui aan tot deze glazig ziet en voeg deze toe aan de andere ingrediënten.
  • Roer het geheel goed om en laat de mix 30 minuten staan.
  • Breng de kippenbouillon in een ruime pan aan de kook.
  • Vorm vier ballen van het knoedeldeeg en kook deze in 8-10 minuten gaar in de kippenbouillon.
  • Maak af met verse bieslook en serveer direct.

Notities

Wijnsuggestie: Kalterersee Classico Superiore Doc 2019