Ga terug
–+ servings
Gevulde varkenshaas met paddenstoelentapenade
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde varkenshaas

Altijd een succes met de feestdagen, deze heerlijk gevulde varkenshaas. Ik vulde het vlees zelf met paddenstoelentapenade en maakte voor iedere gast en eigen mini rollade.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gevulde varkenshaas, hoofdgerecht, kerst, paddenstoelentapenade, varkenshaas, vlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • vel bakpapier
  • deegroller of vleeshamer
  • hakmolentje of foodprocessor
  • slagerstouw
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 400 g paddenstoelenmelange - grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 4 varkenshaasjes
  • 2 el mascarpone
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie - of truffelolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje boter in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en sjalot tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze goudbruin zijn en geslonken zijn.
  • Snijd ondertussen de varkenshaasjes over de lengte net niet helemaal doormidden. Vouw ze open en leg ze tussen een vel bakpapier.
  • Sla de varkenshaasjes plat tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
  • Bestrooi de binnenkant van de varkenshaasjes met peper en zout.
  • Roer de mascarpone en mosterd door elkaar en smeer hier de binnenkant van de varkenshaasjes lichtjes mee in.
  • Doe de gebakken paddenstoelen in een foodprocessor en voeg hier de olijfolie aan toe. Maal het geheel fijn.
  • Schep de paddenstoelentapenade op de varkenshaasjes en rol deze op.
  • Knoop de gevulde varkenshaasjes vast met slagerstouw.
  • Verhit wederom een beetje boter in een schone koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig even om.