Ga terug
+ servings
Philly cheesesteak paprika's
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Philly Cheesesteak paprika's

Een goed alternatief voor brood zijn deze Philly Cheesesteak paprika's, lekker als bijgerecht of als lunch. Super simpel om te maken en op een makkelijke manier neem je zo veel groenten tot je.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bijgerecht, gegrilde paprika, makkelijke maaltijd, philly cheesesteak
Porties: 4 personen

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 4 paprika's - schoongemaakt en gehalveerd
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 1 ui - in halve ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 400 g biefstuk - in reepjes
  • 100 g emmentaler - in plakken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verspreid de gehalveerde paprika's over de bakplaat, zorg ervoor dat de binnenkant van de paprika's naar boven komt te liggen. Besprenkel de paprika's met een beetje olie en grill ze 25 min in het midden van de oven.
  • Bak de champignons in een koekenpan tot ze bruin beginnen te kleuren, voeg dan de ui en knoflook toe.
  • Bak het geheel tot de champignons helemaal gaar en bruin zijn.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak deze op hoog vuur maximaal 2 minuten mee, ze hoeven alleen een beetje dicht te schroeien.
  • Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Schep de Philly Cheesesteak vulling in de gegrilde paprika's. Verdeel de Emmentaler over de paprika's en schuif ze nog even 5 min terug in de oven zodat de kaas kan smelten.
  • Serveer direct.