Ga terug
+ servings
Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter
Recept afdrukken
4.47 van 13 stemmen

Gnocchi met Avocadopesto en Zalm in Knoflookboter

Deze Gnocchi met Avocadopest en Zalm in Knoflookboter is een feestje op je bord en een smaakbommetje.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avocado, avondeten, diner, gnocchi, pasta, pesto, zalm
Porties: 2 personen

Equipment

  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

Avocadopesto

  • 1 avocado
  • 15 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 50 g mozzarella - geraspt
  • 1 el olijfolie - extra vierge
  • peper en zout

Overig

  • 600 g gnocchi
  • flinke klont roomboter
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 340 g zalm - ongeveer een moot, in blokken gesneden
  • 1-2 bosuitjes - in ringetjes
  • citroenrasp
  • eventueel peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi mooi goudbruin.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de avocadopesto in een foodprocessor en maal tot een gladde pesto.
  • Verhit in een andere hapjes- of koekenpan de roomboter en voeg hieraan de fijngehakte knoflook toe. Bak even mee en voeg de zalmblokken toe. Bak totdat deze gaar zijn.
  • Wanneer de gnocchi klaar is meng je hier 2 eetlepels pesto door. Verdeel de gnocchi over 2 (of 3) borden en verdeel daarover weer de zalm. Maak af met een beetje bosui en citroenrasp. Eventueel nog een beetje peper en zout naar smaak.