Ga terug
+ servings
Gegrilde paprika's met burrata en dukkah
Recept afdrukken
3 van 5 stemmen

Gegrilde paprika's met burrata en dukkah

Gegrilde paprika's met burrata en dukkah zijn niet alleen warm erg lekker om te eten, koud kun je ze prima voor de lunch eten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd32 min
Totale tijd42 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: bijgerecht, burrata, dukkah, gegrilde paprika, groenten, paprika
Porties: 4 personen

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 4 kleuren paprika's
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 bollen burrata
  • 1 hand verse basilicum
  • 4 el dukkah
  • extra vergine olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Halveer de paprika's, verwijder de pitjes en verdeel ze met de binnenkant naar boven over de bakplaat.
  • Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout en grill ze in het midden van de oven in 30 minuten zacht.
  • Schep de paprika's op een bord en verdeel de burrata er overheen.
  • Strooi de basilicum en dukkah over de burrata en maak af met een paar druppels extra vergine olijfolie.