Ga terug
+ servings
spaghetti met citroenricotta en cherrytomaatjes in knoflook
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Spaghetti met citroenricotta en cherrytomaatjes in knoflook

Zodra de zon begint te schijnen is het tijd voor deze lekkere frisse Spaghetti met citroenricotta en cherrytomaatjes in knoflook. Een smaakbommetje op je bord en je waant je echt even op een terras in Italië.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cherrytomaatjes, citroen, citroenricotta, knoflookmarinade, pasta, spaghetti, vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g verse spaghetti
  • 250 g ricotta
  • 1 citroen - rasp
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook - geraspt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 handje verse basilicum - fijngehakt

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui totdat deze glazig wordt, voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak deze totdat de velletjes los beginnen te laten, en de tomaatjes hier en daar een beetje bruin kleuren. Voeg tijdens het bakken ook de knoflook toe. Roer regelmatig even door.
  • Wanneer de spaghetti gaar is, roer je er een beetje olijfolie doorheen. Daarna roer je de ricotta erdoor, en voeg je het citroenrasp, het sap en wat peper en zout toe.
  • Meng door elkaar en serveer de spaghetti met een deel van de cherrytomaatjes en een beetje verse basilicum.