Ga terug
+ servings
Witte koolsalade met oude kaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Witte koolsalade met oude kaas, gerookte kip en mosterd dilledressing

Maak deze Witte koolsalade met oude kaas, gerookte kip en mosterd dilledressing en je hebt een goed gevulde maaltijdsalade, lekker! Dankzij de quinoa in het gerecht vult de salade goed en is 'ie prima te eten als avondeten. Of je zet hem op tafel tijdens een barbecue, ook fijn!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: gerookte kip, honing, kaas, maaltijdsalade, mosterd, oude kaas, quinoa, salade, witte kool
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 250 g gerookte kipfiletreeptjes
  • 1 komkommer - in blokjes gesneden
  • 200 g witte kool - gesneden
  • 170 g oude kaas borrelblokjes (Old Amsterdam) - in kleinere blokjes gesneden
  • 350 g mini augurken
  • peper en zout

Dressing

  • 2 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el honing
  • 1/2 bakje verse dille - fijngehakt

Instructies

  • Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Terwijl de quinoa kookt, snijd je de rest van de ingrediënten die nog gesneden moeten worden.
  • Maak ook alvast de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Giet de quinoa af en voeg samen met de rest van de ingrediënten voor de salade. Voeg 4 eetlepels dressing toe en roer dit er doorheen. Serveer de salade met een beetje extra dressing erbij.