Ga terug
+ servings
No bake toblerone cheesecake
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

No bake Toblerone cheesecake

Maak deze No bake Toblerone cheesecake als je iets te vieren hebt of voor zomaar tussendoor, het wordt altijd een feestje. Als je de Toblerone weg laat heb je overigens het perfecte basisrecept voor een no bake cheesecake te pakken. Smaakt een beetje naar softijs, zo lekker!
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, no bake, toblerone
Porties: 1 taart (20-24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (20 - 24 cm)
  • elektrische (hand)mixer
  • foodprocessor, hakmolen of ziplockbag + deegroller
  • steelpannetje
  • vel bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 300 g Digestives
  • 600 g naturel roomkaas - A-merk
  • 100 g poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 zakje KlopFix
  • 400 g Toblerone

Topping

  • 150 ml slagroom + evt poedersuiker
  • Toblerone - grof of fijn gehakt

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de boter in een steelpannetje en laat dit smelten.
  • Maal ondertussen de Digestives fijn in een foodprocessor. Je kunt de koeken ook fijnstampen met een deegroller.
  • Schep de koekkruimels bij de gesmolten boter in de pan en roer het geheel goed door.
  • Stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas, poedersuiker, slagroom, vanille-aroma en KlopFix in de kom van de keukenmachine en klop de ingrediënten tot deze goed gemengd zijn.
  • Smelt de helft van Toblerone in een pannetje en hak de andere helft grof.
  • Spatel de gesmolten Toblerone en de grove stukken vluchtig door het cheesecakebeslag.
  • Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Klop nog wat extra slagroom (evt. met poedersuiker voor de zoetekauw) stijf en verdeel deze over de bovenkant van de cheesecake.
  • Strooi hier de stukken Toblerone overheen en serveer de cheesecake direct of bewaar hem in de koelkast.