Ga terug
+ servings
Orzo met geroosterde bloemkool en knoflookchampignons
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Orzo met geroosterde bloemkool en knoflookchampignons

Voor een makkelijke maar smakelijke maaltijd is deze Orzo met geroosterde bloemkool en knoflookchampignons perfect. Helemaal vegetarisch en zowel warm als koud te eten. Kies een druilerige dag uit en je hebt het ideale herfstmaaltje op tafel staan.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bloemkool, champignons, geroosterde bloemkool, knoflookchampignons, makkelijke maaltijd, orzo, parrano, pastasalade, rijstsalade, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 50 g Parrano - geraspt
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 bloemkool - in kleine roosjes
  • 400 g Orzo
  • 250 g kleine kastanjechampignons
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de olijfolie samen met de Parrano, één teentje knoflook en een snuf zwarte peper in een kom en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe.
  • Schep goed om en verdeel de bloemkool over de bakplaat. Rooster de bloemkool 30 minuten in het midden van de oven.
  • Kook ondertussen de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een klont boter in een grote pan en doe hier de kastanjechampignons in. Bak de champignons 2 minuten en voeg dan de rest van de knoflook, sjalot en verse peterselie toe. Bak de champignons tot ze helemaal zacht zijn.
  • Giet de Orzo af zodra deze gaar is en schep deze bij de champignons in de pan.
  • Schep als laatste ook de geroosterde bloemkool in de pan en roer alles nog even goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.