Ga terug
+ servings
Bibimbap
Recept afdrukken
No ratings yet

Bibimbap

Bibimbap is een Koreaanse bowl op basis van rijst, voorzien van lekkere toppings en een pittige saus o.b.v. gochujang chilipasta.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: bibimbap, bowl food, chilipasta, comfort food, gochujang, koreaans, rijstbowl
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Kleefrijst

  • 1 koffiekopje kleefrijst
  • 0,75 koffiekopje water
  • 1 tl rijstazijn

Kip

  • 250 g kippendijfilet - in reepjes
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 tl sesamolie

Groenten

  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 250 g shiitake
  • 150 g wortel - julienne
  • 100 g taugé
  • 200 g spinazie

Gochujang saus

  • 4 el gochujang chilipasta
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el water
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl sojasaus
  • 1T teentje knoflook - fijngehakt

En verder

  • 2 eieren
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Let op: ik volg de bereidingswijze voor de kleefrijst die op de verpakking staat. Check dus even de rijstverpakking van jouw rijst hoe je deze het beste kunt bereiden!
    Spoel de kleefrijst een keer af onder de kraan en doe de rijst met het water, de rijstazijn en een snufje zout in een pan.
  • Breng het water aan de kook en kook de kleefrijst 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan gaar.
  • Doe alle ingrediënten voor de kip bij elkaar in een kom en roer dit goed door. Bak de kipreepjes in 15 minuten in een droge koekenpan gaar.
  • Roer voor de groenten de knoflook, sojasaus en sesamolie door elkaar.
  • Verhit een tweede koekenpan op het vuur en bak hierin de shiitake zacht. Blus af met de helft van het sausje.
  • Haal de shiitake uit de pan en voeg de spinazie toe. Bak deze tot de spinazie helemaal is geslonken en blus af met de rest van de saus.
  • Schep de kleefrijst in twee diepe borden en verdeel hier de wortel, taugé (blancheer deze eventueel kort), shiitake, kipreepjes en spinazie overheen.
  • Bak twee eitjes en leg deze bovenop de groenten.
  • Roer alle ingrediënten voor de gochujang-saus door elkaar en sprenkel een beetje van de saus over de Bibimbap. Maak af met sesamzaadjes en serveer direct.