Ga terug
+ servings
Citroenrisotto met rucolapesto en kabeljauw
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenrisotto met Rucolapesto en Kabeljauw

Door zijn frisheid is deze Citroenrisotto met Rucolapesto en Kabeljauw een heerlijk gerecht voor een warme dag.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avondmaaltijd, diner, makkelijk, pesto, risotto, rucolapesto, vis
Porties: 4 personen

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui - gesnipperd
  • 1 teen knoflook - geraspt
  • 400 g risotto
  • 750 ml kippenbouillon
  • 3 el ricotta
  • 1 citroen - rasp
  • 3 el citroensap
  • 260 g kabeljauw
  • roomboter

Rucolapesto

  • 1 teen knoflook - geraspt
  • 6 el olijfolie
  • 50 g rucola
  • 2 el pijnboompitten - geroosterd + extra voor garnering
  • 2 el geraspte mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit daarin de ui. Voeg even later ook de knoflook toe en bak het samen nog even, zonder dat de knoflook bruin wordt.
  • Voeg de risotto toe en schep het geheel een aantal keer om, en voeg dan een deel van de bouillon toe. Blijf af en toe omscheppen en blijf bouillon toevoegen zodat de risotto erin kan garen.
  • Maak ondertussen de rucolapesto door alle ingrediënten hiervoor te malen in de foodprocessor.
  • Verhit in een andere pan een klont roomboter en bak hierin de kabeljauw haasjes gaar. Houd op laag vuur warm.
  • Wanneer de risotto klaar is, voeg je de citroenrasp, het sap en de ricotta eraan toe en dit roer je er doorheen zodat je een frisse en romige risotto krijgt.
  • Serveer de risotto direct met een dot van de rucolapesto erop, en een stuk van de vis. Eventueel kun je er nog wat pijnboompitjes overheen strooien.