Ga terug
+ servings
Plaattaart met gegrilde groenten en feta
Recept afdrukken
3.17 van 6 stemmen

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Deze vegetarische plaattaart is gemaakt met gegrilde groenten en feta. Met de groenten kun je naar hartenlust variëren, gebruik vooral wat jij lekker vindt. De groenten hebben een heerlijk zachte textuur die perfect past bij het knapperige van het bladerdeeg en het ziltige van de feta.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: feta, gegrilde groenten, hartige taart, plaattaart, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Gegrilde groenten

  • 500 g groentemix naar smaak - in plakken
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie

Plaattaart

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 2 el naturel roomkaas
  • 1 el tomatenpuree
  • feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Spreid de groenten uit over de bakplaat en bestrooi ze met de specerijen. Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en rooster ze in 30 minuten zacht.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg deze op de bakplaat (eventueel een andere dan die je net hebt gebruikt).
  • Kerf met een mes een rand van ongeveer 1cm breed rondom in het bladerdeeg. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg straks langs de randen een beetje oppoft.
  • Roer de naturel roomkaas en de tomatenpuree door elkaar en smeer hier de bovenkant van het bladerdeeg mee in. Laat de randen die je zojuist hebt gekerfd vrij.
  • Verdeel de gegrilde groenten over het ingesmeerde deel van het bladerdeeg en bestrooi met peper en zout.
  • Schuif de plaattaart voor 25 minuten in de oven tot het deeg gaar en goudbruin is.
  • Verdeel een hoeveelheid feta naar wens over de plaattaart zodra deze uit de oven komt. Serveer direct.

Notities

*Krik de plaattaart een minuut of tien op in de oven als je hem hebt bewaard in de koelkast.