Ga terug
+ servings
Speculaas blondies met witte chocolade & kruidnoten
Recept afdrukken
4.41 van 5 stemmen

Speculaasblondies met Witte Chocolade en Kruidnoten

Misschien wel het lekkerste Sinterklaasrecept van dit jaar: speculaasblondies met witte chocolade en kruidnoten. Driedubbel zoet maar zo ongelofelijk lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, blondies, gebak, kruidnoten, Sinterklaas, witte chocolade
Porties: 20 blokjes

Equipment

  • een ovenschaal van 15x25cm

Ingrediënten

Blondies

  • 150 g roomboter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille aroma
  • 1,5 el koek- en speculaaskruiden
  • 225 g witte chocolade - in blokjes
  • 100 g kruidnoten

Topping

  • 50 g roomboter
  • 25 g suiker
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Instructies

Blondies

  • Verwarm de oven voor op 160℃ boven- en onderwarmte.
  • Laat de helft van de witte chocolade au bain marie smelten en maak ondertussen het blondiebeslag.
  • Mix hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de eieren toe en daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  • Voeg nu de vanille aroma en de koek- en speculaaskruiden toe en mix nog even goed door.
  • Mix de gesmolten chocolade door het beslag en mix gelijk daarna kort de stukjes chocolade erdoor. Als laatste voeg je ook de kruidnoten toe.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante bakvorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten.

Topping

  • Als de cake afgekoeld is kun je deze topping er overheen smeren.
  • Smelt hiervoor de boter en smeer over de cake.
  • Mix de suiker met de koek- en speculaaskruiden en verdeel dit ook over de cake.
  • Laat in nog even in de koelkast opstijven als het midden nog wat zacht is, en snijd vervolgens in gelijke blokken.