Botercreme frosting
Voor al je lekkere baksels waarop je een glazuurlaagje wil kan je deze Botercreme frosting gebruiken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Wachttijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cakepop, cakes, cupcakes
- 100 g botercrème mix
- 100 g poedersuiker
- 3 druppels smaakstof
- 250 g roomboter ongezouten
- 200 ml water
Meng de mix, het water en de gezeefde poedersuiker met een klopper totdat het een lobbig mengsel is geworden. Ook voeg je eventueel de 3 druppels smaakstof toe.
Dit mengsel laat je minstens een halfuur staan voordat je er verder mee gaat werken.
Klop met een mixer de roomboter zacht totdat het een smeuïg goedje is geworden. Voeg beetje bij beetje hieraan de botercrème mix toe en blijf ondertussen kloppen totdat je een stevig, lichtgeel mengsel krijgt. Proef af en toe even of het nodig is om meer smaakstof toe te voegen.
Doe het mengsel met behulp van een pannenlikker in een spuitzak en spuit zo de frosting op je baksel.
Wanneer je een leuk kleurtje aan je frosting wilt geven kun je natuurlijk wat kleurstof toevoegen.