Ga terug
+ servings
Zoete chili kip roerbak
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete chili kip roerbak

Eén van de lekkerste gerechten uit de Aziatische keuken is toch wel de Zoete chili kip roerbak. Misschien wordt dit ook wel een van jouw favorieten.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: makelijke maaltijd, noedels, pittige kip, rijstgerecht, sweet chili chicken, wokgerecht
Porties: 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 800 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el maizena
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper - fijngehakt zonder zaadjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 200 g bimi - in grove stukken

Chilisaus

  • 125 g kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 40 ml natuurazijn
  • 1 cm gember - geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g sambal oelek

Instructies

  • Begin met het maken van de chilisaus. Doe hiervoor de kristalsuiker, het water, de azijn, gember en het teentje knoflook in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en kook door tot de kristalsuiker is opgelost.
  • Kook de saus op hoog vuur tot de helft in zodat hij wat dikker wordt. Haal de saus door een zeef en roer de sambal erdoor. Laat de chilisaus helemaal afkoelen.
  • Doe de kipblokjes in een kom en voeg hier de maizena en gemberpoeder aan toe. Schep even om zodat ieder stukje vlees is voorzien van een laagje maizena. 
  • Verhit een beetje olie in een wok. Voeg hier de kipblokjes aan toe en bak deze rondom goudbruin. Doe zodra de kip bruin kleurt de knoflook en rode peper in de pan en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe dan beide soorten paprika in de pan, evenals de bimi. Wok het geheel op hoog vuur tot de groenten zacht zijn en de kip gaar.
  • Schenk dan de chilisaus in de pan en roer alles nogmaals goed door.
  • Serveer de roerbak met witte rijst.