Ga terug
+ servings
Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen
Recept afdrukken
No ratings yet

Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

De lekkerste koekjes voor deze winter zijn toch wel de witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen. Koekjes die doen denken aan sneeuwballen, perfect toch?
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Opstijven1 uur
Totale tijd2 uur 35 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocolate chip cookies, koek, koekjes, koekrecept, pecannoten, sneeuwballen, tussendoortje, witte chocolade
Porties: 26 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 200 g boter - zacht
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 275 g bloem
  • 200 g pecannoten* - of andere noten, grof gehakt
  • 100 g witte chocolade* - in kleine stukjes
  • 125 g poedersuiker

Instructies

  • Klop de boter met de suiker romig en voeg hier het vanille-extract aan toe.
  • Voeg het zouten de bloem toe en meng het geheel tot een egaal koekbeslag. Spatel als laatste de pecannoten en witte chocoladestukjes door het deeg.
  • Vorm 26 balletjes van het koekdeeg en leg deze op een bord. Leg de koekballetjes een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. 
  • Verspreid de koekballetjes over de bakplaat en bak de koekballetjes 15 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de balletjes 5 minuten afkoelen en wentel ze vervolgens door de poedersuiker. Laat de ‘sneeuwballen’ volledig afkoelen op een rooster. Wentel ze vervolgens vlak voor het serveren nog eens door de poedersuiker.