Ga terug
–+ servings
Gevulde aardappelkoekjes met ham en kaas
Recept afdrukken
2.45 van 9 stemmen

Gevulde aardappelkoekjes

In een handomdraai maak je deze gevulde aardappelkoekjes met jouw leftover gekookte aardappels of aardappelpuree. Bovendien staan ze leuker op je bord dan een gewone aardappel.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappel, aardappelkoekjes, aardappelpuree, bijgerecht, gevulde aardappel, makkelijke maaltijd, snel klaar
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen - geschild en in kleine stukken
  • 1 tl nootmuskaat
  • 50 g bloem
  • 2 el maizena
  • peper en zout

vulling:

  • 4 plakken Belegen kaas
  • 4 plakken ham

Instructies

  • Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg hier ruim voldoende water bij tot de aardappels onder staan. Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en voeg hier nootmuskaat, peper en zout aan toe.
  • Laat de aardappelpuree iets afkoelen en roer vervolgens de bloem en maizena door de puree.
  • Vorm acht ballen van de aardappelpuree en maak er kommetjes van. Leg in ieder kommetje een half plak kaas en een halve plak ham. Vouw de kommetjes zorgvuldig dicht en duw ze iets plat alsof het dikke pannenkoeken zijn.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar.