Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige taart met spek en champignons

Als je net zo gek bent op hartige recepten als ik dan is deze Hartige taat met spek en champignons echt iets om te proberen.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd1 uur 20 min
Gang: hoofdgerecht, taart
Keuken: Frans
Trefwoord: hartige taart, quiche
Porties: 4 personen

Equipment

  • springvorm, 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 1 pakje deeg voor hartige taart Koopmans uit de diepvries
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 250 g champignons
  • 2 uien middelgroot
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje gratinkaas van Arla, te koop oa bij AH
  • 300 g ontbijtspek
  • peper
  • zout
  • tijm

Instructies

  • Laat het deeg ruim van te voren ontdooien.
  • Zorg ervoor dat je de plakjes uit elkaar haalt, het deeg zet namelijk enorm uit!
  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en zorg dat je een rand van ongeveer 3-4 centimeter hoog maakt.
  • Snijd de champignons in plakjes, het ontbijtspek in reepjes en snijd het ui grof.
  • Bak de champignons samen met de ui in een koekenpan en kruid ze met peper, zout en tijm. Bak ze totdat ze bruin gekleurd en geslonken zijn.
  • Bak de ontbijtspek totdat het knapperig en een beetje verkleurd is. Klop in de tussentijd de zes eieren lichtjes los en roer hier de slagroom doorheen.
  • Bedek de bodem van de hartige taart met de champignons, leg hier overheen het spek en giet vervolgens het eimengsel over de ingrediënten. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met het eimengsel. Strooi vervolgens het zakje geraspte kaas over de taart en zet de taart 50 minuten in de oven.
  • Zorg ervoor dat het eimengsel volledig gestold is voordat je de taart gaat eten!