Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Cakepops

Voor een originele traktatie maak je deze lekkere Cakepops.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: snacks, traktatie, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cake, cakepops, chocolade, frosting, snack, traktatie, tussendoortje, zoet
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1/2 cake zie basisrecept voor cake
  • 1 zakje frosting voor dit recept Dr. Oetker
  • 1 1/2 reep melkchocolade kan ook witte of puur zijn
  • lollystokjes
  • versiesels zoals hagelslag, discodip, etc

Instructies

  • Prak de cake met een vork tot het kleine kruimels zijn.
  • Maak de frosting volgens de verpakking.
  • Meng de cake met de frosting, je krijgt nu een plakkerig cakemengsel.
  • Maak kleine balletjes van het mengsel. Bedenk dat je zo’n bolletje in 1 of 2 keer in je mond moet kunnen stoppen. Geen oliebollenformaat dus!
  • Steek in elk balletje een prikker en zet de kale cakepops een nachtje in de koelkast. Dit is belangrijk, want zo kan het mengsel wat opstijven en hecht het zich beter aan de prikker. Doe je dit niet, dan zullen de cakepops van de prikker afvallen of uit elkaar vallen!
  • Smelt de volgende dag de chocolade au bain-marie (dit vind ik zelf de fijnste manier, kies de manier die je zelf het fijnstje vindt!)
  • Haal nú de cakepops uit de koelkast. Hoe kouder ze zijn voor deze stap, hoe beter! Dip de balletjes in de warme chocolade. De balletjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn, ik vind het wel leuk als je een beetje cake ziet. Je kunt ze nu het beste even vasthouden en laten uitlekken boven het bakje chocola.
  • Dip nu je chocolade balletje in een van de versiersels!
  • Als je met witte chocolade werkt, kun je ook kleurstof aan de chocolade toevoegen. Maak bijvoorbeeld roze of blauwe chocolade voor een extra leuk effect!