Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Basisrecept Cake

Deze cake is niet vet en lekker luchtig, zoals cake hoort te zijn. Bovendien is dit recept niet moeilijk om te maken.
Gang: cake, nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: basisrecept, cake, zelfrijzend bakmeel

Equipment

  • bakvorm voor cake
  • mixer

Ingrediënten

  • 200 g boter/margarine
  • 250 g suiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 4 el melk
  • 1 tl vanille-extract naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en vet de bakvorm in.
  • Bestuif de bakvorm met wat bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake makkelijk uit de vorm komt.
  • Meng de boter met de suiker en de eieren. Je kunt hier eventueel een theelepeltje vanille-extract toevoegen als je hiervan houdt. Dit hoeft niet.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Meng het geheel. Dit kan met een spatel, maar je kunt hier ook rustig de mixer voor gebruiken. Mix en meng niet te lang, daar kan het beslag wat taai van worden. Mocht het beslag je nou te dik lijken, voeg dan nog een scheutje melk toe. Lijkt het beslag te vloeibaar? Dan voeg je nog een beetje zelfrijzend bakmeel toe.
  • Schenk het mengsel in de vorm en schuif de cake in de oven. Laat de cake in zo’n 65-75 minuten garen.
  • Controleer of de cake goed is door er met een satéprikker in te prikken. Blijft er nog beslag aan de prikker kleven? Dan moet hij nog even. Komt de prikker schoon uit de cake? Dan is hij klaar!
  • Laat de cake eerst afkoelen in de vorm. Stort hem daarna op een taartrooster om hem volledig te laten afkoelen.