Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta zonder saus

Wat doe je als je wel pasta in huis hebt maar geen saus en het regent pijpenstelen… Dan ga je iets in elkaar flansen met de dingen die je nog in huis hebt liggen en voilá. Een héérlijke pasta die totaal niet droog is, zelfs niet zonder saus.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: knoflook, pasta, zonder saus
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g pasta
  • 1 grote ui
  • 150 g cervelaatworst, salami of chorizo
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl basilicum vers of gedroogd
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Snipper de ui in grove snippers en snijd de worst in blokjes.
  • Kook de pasta in een ruime hoeveelheid zout water. De kooktijd verschilt per pasta, tagliatelle is bijvoorbeeld zo klaar waar je voor penne weer wat meer tijd nodig hebt.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worst en de ui voor ongeveer vijf à zeven minuutjes. Wanneer de worst donker is gekleurd en de ui glazig is voeg je een halve eetlepel noflookpoeder toe en een snufje peper en zout.
  • Giet de pasta af in een vergiet maar spoel het niet af met water. Voeg de pasta onmiddellijk na afgieten toe aan de worst en de ui. Het vuur kun je prima hoog laten staan. Schep de worst en de ui goed door de pasta en bak het geheel totdat het meeste water uit de pasta is getrokken.
  • Voeg nogmaals een halve eetlepel knoflookpoeder toe en een theelepel basilicum. Nogmaals een snufje peper en zout en een klein beetje olijfolie om het geheel goed te laten mengen. Schep alles goed door en klaar is je pasta!