Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.20 van 15 stemmen

Gemarineerde kippenvleugels

Kippenvleugels gemarineerd met eigen gemaakte marinademix
Voorbereidingstijd1 uur 20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 50 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Japans
Trefwoord: dipsaus, kipgerecht, marinade, oven, recept, saus
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500-600 g kippenvleugels
  • 1 tl sambal
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el tomaten ketchup
  • 5 el ketjap
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder

Instructies

  • Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te maken op de sesamzaadjes na. Het is het beste om de knoflook te persen, zodat het goed opgaat in de marinade. Proef tussendoor wel even! Zo kwam ik er namelijk achter dat knoflook een fijne toevoeging zou zijn. Als je de kippenvleugels iets pittiger wilt hebben, voeg dan wat meer sambal toe. Natuurlijk kun je variëren wat je wilt en dat maakt het zo leuk!
  • Giet de marinade over de kippenvleugels en laat het geheel zeker een uur intrekken. Hoe langer, hoe beter de smaak in de kip trekt!
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kip op een met bakpapier bekleed rooster en giet de marinade die achterblijft nog even over de kip. Strooi sesamzaadjes over de kip en stop het een halfuur in de oven.