Ga terug
+ servings
Kip Romana zonder pakje
Recept afdrukken
2.78 van 9 stemmen

Kip Romana

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd50 min
Porties: 4 personen

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor

Ingrediënten

  • 500 g orecchiette
  • 400 g kipdijfilet - in blokjes
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 250 ml kookroom

Sausmix

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 blokje paddenstoelenbouillon
  • 1/2 el gedroogde paddenstoelen* - 15 min geweekt
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • peper en zout

Salade

  • 150 g gemengde sla
  • 3 el olijfolie
  • 3 el water
  • sap van 1/4 citroen
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de Orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Kruid de stukken kipdijfilet met peper en zout en bak deze in een ruime pan in een beetje olie tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de champignons en cherrytomaatjes toe en bak deze mee.
  • Maal ondertussen alle ingrediënten voor de sausmix fijn in een hakmolentje of foodprocessor.
  • Schep de mix bij de kip in de pan en schep alles even goed om. Schenk de kookroom in de pan en laat het geheel pruttelen tot de kip helemaal gaar is.
  • Doe de gemengde sla in een kom. Roer alle andere ingrediënten door elkaar tot een dressing. Breng de gemengde sla op smaak met de dressing.
  • Giet de gaargekookte pasta af en schep deze bij de andere ingrediënten in de pan. Schep alles nog even een keer goed om en serveer de Kip Romana met de salade.

Notities

*Voor dit recept heb ik de gedroogde paddenstoelen van Euroma gebruikt. Deze zijn ook erg lekker als smaakmaker in soepen, pastasauzen, risotto's... je kunt er heel veel mee en het blijft lang goed. Week ze even in een beetje water zodat ze zacht worden. Voeg ze vervolgens zonder het water toe aan de sausmix.