Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Makkelijk Frambozentaartje met Mascarpone en Lemoncurd

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: nagerecht
Trefwoord: frambozen, taart
Porties: 1 taartje

Equipment

  • Taartvorm met losse bodem, 24cm doorsnede.
  • deegroller

Ingrediënten

Taartbodem

  • 110 gram koude roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 klein ei
  • 185 gram bloem + extra bloem voor op je werkblad

Overig

  • 250 gram mascarpone
  • 2,5 el lemoncurd
  • 3 bakjes verse frambozen, á 125 gram per stuk
  • poedersuiker

Instructies

Taartbodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in met boter.
  • Mix de roomboter met de suiker tot een egale massa. Voeg het ei toe, en in etappes de bloem om stuiven te voorkomen. Kneed tot een stevige bal deeg.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak van ongeveer 0,5cm dik.
  • Leg de plak deeg in de taartvorm en druk aan bij de randen. Snijd het overige deeg eraf (en bak hier koekjes van).
  • Prik gaatjes in de bodem en schuif in de oven voor 20 minuten.

Overig

  • Wanneer de taartbodem klaar is, laat je deze afkoelen. Ondertussen meng je de mascarpone met de lemoncurd. Stort de vulling in de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig met een lepel. Verdeel de (gewassen en drooggedepte) frambozen erover, en maak af met poedersuiker.