Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Carrot Cake met Oreo en Banaan

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Totale tijd1 uur 35 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Trefwoord: carrot cake, taart
Porties: 1 taart

Equipment

  • Taartvorm van 20cm

Ingrediënten

Cake

  • 4 eieren
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 2 tl vanille-aroma
  • 2 tl kaneel
  • 2,5 tl koek- en speculaaskruiden
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gram wortel julienne nog iets fijner gehakt

Bodem

  • 1 rol Oreo
  • 60 gram roomboter

Frosting

  • 175 gram roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • 300 gram roomkaas
  • 2 tl vanille-aroma
  • 1/2 banaan geprakt

Topping

  • 1 banaan in plakjes (voor tussen de cakes in)
  • 6-8 Oreo's 6 verkruimeld, 2 gehalveerd
  • mini Oreo's
  • handje walnoten

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- onderwarmte, en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de randen goed in.
  • Breek de eieren in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop goed op voordat je de olie toevoegt. Klop deze goed door het eimengsel.
  • Voeg vervolgens het zout, de vanille-aroma, kaneelpoeder, koek- en speculaaskruiden, bloem en het bakpoeder toe en spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Roer als laatste de (fijner gehakte) wortel julienne door het cakebeslag.
  • Stort de helft van het beslag in de cakevorm en bak in 35-40 minuten gaar. Herhaal dit hierna nog een keer met de rest van het beslag.
    (Heb je twee vormen van 20cm? Dan kun je ze eventueel tegelijk bakken.)
  • Smelt terwijl de tweede cake bakt, de roomboter voor de bodem van de cake. Verkruimel de Oreo's voor de bodem en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Roer goed door zodat alle kruimels bedekt zijn met een laagje boter.
  • Wanneer de tweede cake gebakken is, stort je de bodem in de taartvorm. Verdeel gelijkmatig en laat opstijven in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.
    LET OP: Je kunt ook de bodem meebakken met de tweede cake. Stort dan het tweede deel van het beslag op de Oreo bodem, en schuif vervolgens in de oven.
  • Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen tot een egale frosting.
  • Wanneer de cakes afgekoeld zijn kun je beginnen met bouwen. Begin met de bodem, smeer daar een laagje frosting op (niet als je de bodem meegebakken hebt met je tweede cake). Leg er een cake op, en smeer daar weer royaal een laag frosting op. Beleg met de plakjes banaan en leg daar de tweede cake bovenop. Smeer alle overige frosting op de bovenkant van de taart en smeer ook de zijkanten in. Maak de frosting glad met een paletmes.
  • Maak de taart af met alle ingrediënten voor de topping. Begin met de verkruimelde Oreo's (6 stuks ongeveer) en verdeel de kruimels over de taart. Decoreer vervolgens met de overige gehalveerde Oreo's, de kleine Oreo's, en walnoten.