Ga terug
+ servings
Sushi sandwich
Recept afdrukken
No ratings yet

Sushi sandwich met gerookte zalm (wrap hack)

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Rijst afkoelen1 uur
Totale tijd1 uur 35 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Sushirijst:

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml koud water
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 el sesamolie

Topppings:

  • 6 norivellen
  • 125 g zeewiersalade
  • zwarte sesamzaadjes
  • 6 tl (wasabi)mayonaise
  • zalmeitjes
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 avocado - in plakjes

Instructies

  • Begin met het maken van de sushirijst zodat deze kan afkoelen. Doe de rijst in een pan en schenk hier het water bij.
  • Breng het water aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de rijst in 10 minuten gaar koeken.
  • Laat de pan dan nog 15 minuten met deksel op de pan van het vuur af staan. Haal de deksel gedurende de kook- en rusttijd niet van de pan.
  • Doe de rijstazijn samen met het zout in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de zout is opgelost.
  • Roer dan de azijn en sesamolie door de sushirijst en laat de rijst helemaal afkoelen.
  • Leg een norivelletje met de grove kant naar boven voor je. Verdeel het vel denkbeeldig in vier vlakken.
  • Leg op twee vlakken een beetje sushirijst en verdeel deze in een vierkantje.
  • Leg op één vierkantje rijst een beetje zeewiersalade en zwarte sesamzaadjes, op het andere vierkantje met rijst smeer je een beetje mayonaise waar je een lepeltje zalmeitjes over verdeeld.
  • Leg op de lege stukken norivel op één vakje de gerookte zalm en op de ander een paar plakjes avocado.
  • Knip aan de onderkant in het midden de nori tot het midden in.
  • Vouw vervolgens het norivel van linksonder naar linksboven, van linksboven naar rechtsboven en tot slot van rechtsboven naar rechtsonder zodat je een pakketje krijgt.
  • Serveer de sushi sandwiches direct.