Begin met het maken van de sushirijst zodat deze kan afkoelen. Doe de rijst in een pan en schenk hier het water bij.
Breng het water aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de rijst in 10 minuten gaar koeken.
Laat de pan dan nog 15 minuten met deksel op de pan van het vuur af staan. Haal de deksel gedurende de kook- en rusttijd niet van de pan.
Doe de rijstazijn samen met het zout in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de zout is opgelost.
Roer dan de azijn en sesamolie door de sushirijst en laat de rijst helemaal afkoelen.
Leg een norivelletje met de grove kant naar boven voor je. Verdeel het vel denkbeeldig in vier vlakken.
Leg op twee vlakken een beetje sushirijst en verdeel deze in een vierkantje.
Leg op één vierkantje rijst een beetje zeewiersalade en zwarte sesamzaadjes, op het andere vierkantje met rijst smeer je een beetje mayonaise waar je een lepeltje zalmeitjes over verdeeld.
Leg op de lege stukken norivel op één vakje de gerookte zalm en op de ander een paar plakjes avocado.
Knip aan de onderkant in het midden de nori tot het midden in.
Vouw vervolgens het norivel van linksonder naar linksboven, van linksboven naar rechtsboven en tot slot van rechtsboven naar rechtsonder zodat je een pakketje krijgt.
Serveer de sushi sandwiches direct.