Ga terug
+ servings
Xian Bing
Recept afdrukken
No ratings yet

Xian Bing

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 20 stuks

Equipment

  • 2 kommen
  • Koekenpan

Ingrediënten

Deeg:

  • 550 g bloem
  • 250 ml kokend heet water
  • 100 ml water op kamertemperatuur
  • 2 el zonnebloemolie
  • snuf zout

Vulling:

  • 300 g rundergehakt
  • 4 bosuitjes - in kleine ringen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 tl kristalsuiker
  • 1 el Shaoxing wine
  • 1 ei
  • snuf zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en roer het vluchtig door. De ingrediënten hoeven niet perfect gemengd te zijn.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een kom en kneed dit door. De vulling is behoorlijk nat, maar dat hoort zo.
  • Verdeel het deeg in 20 porties van ongeveer 50 gram.
  • Rol ieder portie deeg tot een bolletje en druk dit uit tot een pannenkoekje met een diameter van ongeveer 10 cm.
  • Schep een eetlepel van de gehaktvulling in het midden van het deeg en vouw het deeg vervolgens tot een buideltje.
  • Duw het deegbuideltje weer uit tot een pannenkoekje van ong. 1 cm dik. Herhaal bovenstaande stappen tot je alle porties deeg hebt gevuld.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de Xian Bing aan weerszijden goudbruin.