Ga terug
+ servings
Carrotcake bananenbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Carrotcake bananenbrood

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 1 bananenbrood (20 cm)

Equipment

  • 1 cakeblik (20 cm)
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Carrotcake bananenbrood:

  • 2 overrijpe bananen - geprakt
  • 1 ei
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 g crème fraîche
  • 2 tl vanille-aroma
  • 150 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • snuf nootmuskaat
  • 100 g geraspte wortel
  • snuf zout

Glazuur:

  • 75 g boter - op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g roomkaas - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet het cakeblik in. Bekleed het blik met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor het carrotcake bananenbrood in een kom en spatel het geheel tot een cakebeslag.
  • Stort het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Een satéprikker moet schoon uit de cake komen als hij gaar is.
  • Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna volledig op een rooster.
  • Klop voor het glazuur de boter en poedersuiker zacht en romig. Voeg de roomkaas en vanille-aroma toe en klop het geheel tot een glad glazuur.
  • Smeer de hele bovenkant van de cake in met het glazuur.

Notities

*De cake moet in de koelkast bewaart worden door het glazuur bovenop. De cake wordt hierdoor wel iets compacter en droger. Bewaren buiten de koelkast kan ook, hou het glazuur dan apart (dit bewaar je wel in de koelkast) en smeer dat op de cake zodra je deze wilt serveren.